All Seasons een goede keuze

Veel autobestuurders gebruiken het hele jaar door all seasons banden, en dat is meestal wel prima. Wel is het zo dat deze banden zijn ontworpen om het best te presteren in alle seizoenen. 

Rij je vaak, in de winter meerdere kilometers, is het raadzaam om winterbanden te overwegen. Deze banden zijn specifiek gemaakt voor winters weer en zullen dan ook beter presteren als all season banden. 

Deze banden zijn namelijk speciaal gemaakt om goed om te gaan met sneeuw, modder, ijs en lagere temperaturen. Het nadeel is we dat er een relatief hoge prijs hangt aan winterbanden, voor een setje van bijvoorbeeld bmw winterbanden of mini winterbanden betaal je al snel €500,-. En daarbij komt ook nog dat je deze banden ergens moet opslaan, ze nemen namelijk wel aardig wat ruimte in. Het voordeel is wel dat je je slijtage over de banden verdeelt, de winter periode rij je namelijk niet met de zomerbanden, dat is wel een voordeel.

Jaarlijks komen er ongeveer 400 mensen om het leven op ijzige of besneeuwde wegen. En nog meer mensen raken gewond in deze periode. Ook veel consumenten geven aan dat ze geen winterbanden nodig hebben omdat ze vierwielaandrijving hebben. 

“Vierwielaandrijving is geweldig voor de eerste acceleratie, maar helpt niet bij het meest voorkomende gevaar van rijden in de winter, namelijk het onvermogen om te stoppen in winterse omstandigheden. Alleen winterbanden zijn ontworpen om het ergste van de winter aan te kunnen. Meer grip tijdens winterse omstandigheden [sneeuw, ijs en gewoon koud weer] is van onschatbare waarde voor de veiligheid. ”

Plaats een reactie