Welke babykleding bij kwakkelend weer?

Hoera het is weer mooi weer! Lekker met je baby naar buiten en er op uit! Welke babykleding trek je aan met dit weer? Met van die dagen waarin het ineens heel warm kan zijn en dan toch weer behoorlijk koud. Waarbij je zelf ’s ochtends voor de spiegel staat en denkt, moet ik nou panty’s aan of niet? Je kleintje wil je zeker goed aankleden. Niet te koud, want dan zit je straks met een snotneus en ook niet te warm, want dat is ook niet fijn voor je baby. De oplossing? Laagjes en kleding die goed ventileert bijvoorbeeld. We hebben allerlei tips voor je om jouw baby goed aan te kleden en voorbereid te zijn op Nederlands weer waarin het kan vriezen en kan dooien.

Tip 1: Laagjes voor kwakkel dagen

In Nederland kan het weer per dag behoorlijk verschillen en zelfs gedurende de dag kan het weer ineens omslaan en is het een paar graden kouder of warmer. Om je baby op de juiste temperatuur te kleden is het handig om met laagjes babykleding te werken. Dan heeft je baby het ’s ochtends lekker warm en ’s middags als de temperatuur stijgt doe je gewoon een laagje uit. Dan krijgt je baby het niet te warm.

Tip 2: Babykleding die ventileert

Kies voor kleding die goed ventileert en niet gaat broeien. Dat zijn vooral natuurlijke materialen als katoen, viscose en bamboe. Op een warme dag ziet je baby er superschattig uit in een tule rokje, maar fijn is het niet. De synthetische stof gaat snel broeien en maakt dat je baby het onnodig warm krijgt. Let dus bij de aanschaf van kinderkleding op de samenstelling van de materialen.

Tip 3: Voetjes bedekt

Misschien herken je het wel. Als je koude voeten hebt, dan krijg je het vaak niet meer warm en trekt de kou via je benen je lijf in. Dat geldt voor een baby net zo en daar kun je de babykleding op aanpassen. Dus zorg op dagen dat het weer niet stabiel is, bijvoorbeeld warm in de zon en koud in de schaduw, dat je kindje in ieder geval de voetjes bedekt heeft met babykleding. Of het nu sokjes, slofjes of schoentjes zijn, alle soorten voetbedekkingen helpen om ervoor te zorgen dat je baby zichzelf op temperatuur kan houden en blijft lachen.

Tip 4: Reserve babykleding mee

Zorg als je op pad gaat dat je reservekleding bij je hebt. Niet alleen voor als er een ongelukje gebeurt, maar ook om mee te bewegen met de temperatuur buiten. Een vestje of dun jasje neemt nauwelijks ruimte in, in je luiertas en is altijd handig als het wat afkoelt. Datzelfde geldt voor een dun broekje. Zorg eventueel ook dat je een regenjasje of muts bij de hand hebt. Kleine kinderen koelen snel af via hun hoofd en hebben soms moeite om zichzelf op temperatuur te houden. Het is niet voor niks dat een pasgeboren baby een mutsje draagt. Een mutsje helpt om je baby snel op te warmen bij kou en is een onmisbaar item babykleding.

Plaats een reactie