Barbie, Ken en hun perfecte leven

Elk meisjes had er vroeger wel één, een Barbie pop. Met verschillende outfits, een mooi huis, ken en een auto kon jij Barbie het perfecte leventje geven.

De geboorte van Barbie
Ruth Handler de vrouw van Elliot Handler, oprichter van Mattel. zag op een dag haar dochter Barbara spelen met papieren aankleedpoppen. Zo kwam Ruth op het idee om een pop in 3D te maken. 1956 maakte Ruth in reis door Zwitserland waar ze een pop genaamd Lilli aantreft, ontworpen door een Duitse fabrikant. Mattel besluit om de rechten te kopen en een soort gelijke pop uit te brengen in de Verenigde Staten.

Modeontwerpster Charlotte Johnson werd ingeschakeld om de eerste kleertjes te maken voor de pop. De pop kreeg de naam Barbie vernoemd naar het koosnaampje van haar dochter Barbara. Barbies volledige naam is Barbara Millicent Roberts. Barbie werd “geboren” op 9 maart 1959. De pop werd op deze dag geïntroduceerd aan verschillende inkopers op de 1959 Toy Fair. Sinds haar geboorte zijn er meer dan 1 miljard Barbiepoppen verkocht, in meer dan 150 verschillende landen. Naar haar geboorte in 1959 werd er 2 jaar later een mannelijke versie geïntroduceerd, Ken. Ken is vernoemd naar de zoon van Ruth Handler, Kenneth.

In 2001 kwam de eerste Barbie film uit. Barbie in de Notenkraker. Na deze film zijn er nog 30 Barbie films uitgekomen. Er worden nog 3 films verwacht. Één in het voorjaar van 2016 en 2 in het najaar.

Nieuw uiterlijk
In januari 2016 kwam Mattel met een nieuw uiterlijk voor Barbie. Zo werd de Barbiecollectie uitgebreid met vier lichaamsvarianten, zeven huidtinten, 22 oogkleuren en 24 verschillende kapsels. Nu weerspiegelt Barbie de wereld die jonge meisjes om zich heen zien aldus de fabrikant. Meisjes kunnen nu kiezen uit een petite, tall of curvy Barbie. Als 57 jaar stond Barbie bekent om haar overdreven wespentaille, wat voor veel irritatie zorgde. Daarom besloot Mattel de Barbiecollectie uit te breiden met de verschillende soorten Barbies. Onder welke naam ze in Nederland zullen verkocht worden is nog niet bekend. Op dit moment zijn de nieuwe Barbies nog niet in Nederland verkrijgbaar. Tegenwoordig is speelgoed van Frozen ook erg leuk, het is bekend geworden van de animatiefilm van Frozen.

Plaats een reactie